Päivi Kankare

 
 
Kuva on valinta, se on rajaus, se on hetki ja se on mielentila.
Minulle valokuvaus on intohimo tallentaa valoja ja varjoja, jotka muovaavat kohteseen henkeä ja tunnetta. Haluan saada kuvaan aidon tunnelman, ohikiitävän hetken kirkkaaksi muistoksi. On palkitsevaa, kun haluttu mielentila saadaan ikuistettua valmiiseen kuvaan.
Kuvaan mielelläni illuusiota, taianomaista hetkeä ja totuuttakin. Onnistuneesta kuvasta huokuu lumous - dokumentiksi en osaa kuviani luokitella.
Olen valokuvaaja Salosta, kameran kanssa touhuava jokapaikan ikiliikkuja. Löytyy sattumuksia ja sattumia. Myös koomisia kommelluksia. Minulle nämä antavat elämään riemua, jonka toivon välittyvän kuvien kautta muillekin.
Miljoona rautaa tulessa ja iän myötä selvästikin rauhoittumaan päin. Ja kyllä se on kameran kanssa kaverina oleminen se oma juttuni. On hienoa kohdata kameran kanssa paljon uusia ihmisiä. Myös eläimiä.
Kaiken ikäisiä ja kaikissa elämäntilanteissa olevia ja ymmärtää miten kukakin haluaa kuvissaan näkyä, mitä viestittää.

 

Tällä hetkellä kuvaan paljon tuntemattomia ihmisiä ja eläimiä ja näiden kautta koen yhä suurempaa mielenkiintoa oikean tunnelman saavuttamiseksi. Mielestäni kuvassa pitää näkyä se tunne, mitä kuvattava toivoo - ei välttämättä se mitä minä kuvittelen näkeväni.

Yhteystiedot

Päivi Kankare

+358 40 5544865

IMAGIAA Oy, paivi.kankare@imagiaa.fi

SALO